Skaper innovative løsninger

Geir Erik Thu (32) fra Klepp la rørleggerlivet bak seg, og startet i drømmejobben som CAD-designer hos Glassfiber Produkter januar 2020.

Etter noen år som rørlegger valgte Geir å omskolere seg. Han la ut Cven på nett som inneholdt alle prosjektene han hadde vært med på i forbindelse med utdanningen. Dette kom prosjektleder Magnar Stangeland over, og var ikke sen med å hanke inn designeren.

– Det er alltid smigrende å bli hentet til en jobb. Jeg ble etter kort tid kastet rett ut i ildprøven på et gigantisk prosjekt hvor vi skulle levere tre gangbroer på 23 meter til et fiskeoppdrettsanlegg. Det var både gøy og utfordrende, smiler Geir.


Klare for levering: Det første prosjektet Geir jobbet på, var å designe tre gangbroer på 23 meter. 

Tett oppfølging

Selv om Geir ble kastet rett ut i ilden, forteller han at han ble tatt veldig godt vare på og fikk det han trengte for å utføre jobben.

– Jeg fikk et eget kontor med en gang og det jeg trengte av utstyr. Jeg fikk god opplæring i nye programmer. Når man skal designe gangbroer eller andre produkter gjelder det å tenke kreativt og hele tiden prøve å optimalisere designet, for å finne frem til den beste løsningen, sier han.

Gangbroene er den lengste broen Stangeland Glassfiber har bygget. Glassfiberprofiler er et alternativ til stål som er lett å bearbeide. Glassfiber har høy styrke i forhold til vekt og er korrosjonsfritt. Les mer om gangbroer her.

– Det var et kjempespennende prosjekt hvor jeg fikk utfordre meg og bruke den kreative siden. For å få et best mulig resultat er det viktig å alltid tenke at det er rom for forbedringer, sier han.


Utfordrende: På det nye kontoret viser Geir bilde av gangbroen og programmet han designet den i på venstre skjerm. 

Finner alltid en løsning

En vanlig arbeidsdag til Geir består av å sjekke og besvare mail, tegne i tegneprogrammet SolidWorks, der han designer alt fra plattformer til glassfiberstrukturer som blant annet trapper, rekkverk og stiger.

– Vi gjør mange forskjellige jobber. Det gjelder bare å finne den riktige løsningen. Da kan jeg gjør det jeg liker best – å jobbe kreativt og lage nye tilsvarende produkter i glassfiber som tidligere har vært laget i tre og stål. Jo mer utfordrende oppgaven er, dess kjekkere er det å finne løsningen ved å bruke kreativiteten.

Se produktene til Stangeland Glassfiber Produkter her.

Stor mulighet for karrierestigning

Glassfiber Produkter ønsker at de ansatte skal ta relevante kurs og lære seg nye programmer ved behov. På den måten er bedriften alltid oppdatert på det siste nye i markedet. Geir har allerede planen klare for fremtiden.

– Om ti år er jeg her enda. Jeg har mer ansvar, men vil fortsette å designe slik jeg gjør i dag. Jeg lærer noe nytt hele tiden, og gleder meg til å ta fatt på neste utfordring, avslutter han.

Les mer her om fordelene til Glassfiber-forsterket armeringsjern.

 Moderne og flotte lokaler: Geir trives i nye lokaler og er fornøyd over at alle ansatte er samlet under et tak.

 

 

 

 

Andre aktuelle saker

Flytter til nye lokaler etter 20 år

Flytter til nye lokaler etter 20 år

Stangeland Glassfiber Produkter feirer 20 års jubileum og flyttet 4. september inn i splitter nye lokaler på 1000 m2 på Klepp stasjon. For første gang blir hele gjengen samlet under ett tak.

Kvaleberg verksted, Stavanger

Kvaleberg verksted, Stavanger

Strukturer som rekkverk, trapper & beskyttelsesrammer ble designet og produsert uten komponenter av metall. Bolter og muttere er også av glassfiber (GR-VE). Dette er for å sikre mot høyspenning, da glassfiber er et “ikke-ledende” materiell.

Kompositt gangbroer

Kompositt gangbroer

Kompositt gangbroer har høy styrke og lav vekt. Dette gjør at man kan bygge lange broer samtidig som det blir enkelt å utføre transport & installasjon.