Smoltanlegg utstyrt med glassfiberløsninger

Produktløsninger er levert til Salten Smolts nye smoltanlegg i Breivik. Glassfiber Produkter har bidratt med gangbaner, rekkverk, trapper og stiger til prosjektet. Fuktige og korrosive miljø krever robuste materialer som varer lenge, og valget falt på glassfiber som den mest optimale løsningen. 


Korrosjonsfritt og vedlikeholdsvennlig

Glassfiberen presterer utmerket i krevende miljøer. Materialet er svært motstandsdyktig mot korrosjon og vil tåle mye fukt og salt uten problemer. Glassfiberen krever lite vedlikehold og har lang levetid.

«Vi opplever stadig flere forespørsler fra fiskeoppdrettsnæringen» sier prosjektleder Magnar Stangeland. «Næringen ser alle de gunstige fordelene ved glassfiber og hvordan det løser typiske utfordringer andre materialer har. Glassfiber er i tillegg svært anvendelig og kan tilpasses det meste»

3D-modell av gangbane.

Kvalitet i alle ledd

Glassfiber Produkter har samarbeidet med Total Betong AS for å finne de beste løsningene til prosjektet. Vi tilbyr en rekke tjenester som gjør at vi kan ta prosjekter fra idé til endelig produkt. Våre dyktige tekniske tegnere skreddersyr design av glassfiberstrukturer og vårt verksted følger opp med produksjon. Å følge prosessen fra A til Å sørger for at produktene vi leverer holder høy kvalitet og presterer optimalt.

 

Tredobling av produksjonen

Salten Smolt øker kapasiteten med å bygge et helt nytt setteanlegg i Breivik, side om side med det gamle. Sammen vil begge anleggene tredoble produksjonen og resultere i 3,5 – 4 millioner smolt per år. Et nytt anlegg vil sikre en moderne infrastruktur og gjøre produksjonen av laks framtidsrettet og mer bærekraftig. Som en bonus har prosjektet båret med seg mange positive ringvirkninger for næringslivet rundt.

 

Vi takker Total Betong AS for et solid samarbeid og for et spennende oppdrag.

I KORROSIVE MILJØ ER DET GLASSFIBEREN
SOM VARER

Ta gjerne kontakt og vi hjelper deg finne de optimale løsningene.

Andre aktuelle saker

Rekordleveranse til et av verdens største smoltanlegg

Rekordleveranse til et av verdens største smoltanlegg

På en måned har Glassfiber Produkter laget hele 200 meter med gangbroer - noe som må være en ny rekord for bedriften. Gangbroene er leverte til et enormt landsbasert smoltanlegg på Tjuin. «Teamet vårt har gjort en formidabel jobb» forteller prosjektingeniør Ivar André...

Grønn drivhusteknologi utvikles med massive glassfibertanker

Grønn drivhusteknologi utvikles med massive glassfibertanker

Enorme tanker i glassfiber har ankommet Nibios fasiliteter på Særheim. Her skal tankene inngå i testarbeid for å utvikle bærekraftig og klimanøytral teknologi for drivhus. Tankene massive størrelse krevde en omfattende og spennende transport. Massive tanker ...

Urgammel bergkunst langs glassfibersti

Urgammel bergkunst langs glassfibersti

Glassfiber Produkter har sørget for en trygg og levedyktig sti i glassfiber, levert i Vangdal. Stien tar besøkende med ned til forhistorisk kunst hogget inn i bergveggen – Et prosjekt som løfter frem en viktig del av vår historie. Prosjektets mål var å oppgradere den...