Rekordleveranse til et av verdens største smoltanlegg

På en måned har Glassfiber Produkter laget hele 200 meter med gangbroer – noe som må være en ny rekord for bedriften. Gangbroene er leverte til et enormt landsbasert smoltanlegg på Tjuin.

«Teamet vårt har gjort en formidabel jobb» forteller prosjektingeniør Ivar André Olsen. «Dyktige folk, solide rutiner og lang erfaring gjorde at vi kunne fullføre denne jobben på såpass kort tid. Vi har levert mye til fiskeoppdrettsmarkedet de siste årene. Produksjon og montering av gangbroer er noe vi kan gjøre med bind for øynene»

På hogget

Produksjonen var nesten i gang før tegningene var kommet på bordet. Verkstedet gikk kjapt i gang, og med alt av nødvendig materiale på lager kunne alle deler produseres på kort tid. Det sørget for en rask og smidig monteringen. Etter en knapp måned kunne Glassfiber Produkter levere 10 gangbroer til SalMar Tjuin.

Gangbroene tar form på verkstedet.

Høy kvalitet over tid

Glassfiberen speiler de høye kravene fiskeoppdrett stiller. Materialet må tåle fuktige og korrosive miljø, være robust og kunne tilpasses anlegget. Høy styrke trenger ikke å bety høy vekt, og glassfiberens letthet gjør den gunstig å håndtere, frakte og installere. Glassfiberen gjør at gangbroene vil opprettholde høy kvalitet, også over lang tid.

De første bildene fra monteringen.

«Vi er også svært fornøyde med Glassfiber Produkter.» forteller Geir Tevasvold, prosjekteringsleder i Consto. «Det har vært en god og ryddig kommunikasjon hele veien og bra prosjektering underveis. Vi endte opp med de riktige løsningene på imponerende kort tid.»

En av verdens største smoltanlegg

Gangbroene tar veien til nok et gigantisk fiskeoppdrettsanlegg. SalMar bygger en av verdens største og mest avanserte settefiskanlegg på Tjuin i Steinkjer kommune. Anlegget har en størrelse på 17 000 kvadratmeter og skal kunne romme 50 millioner smolt. Etter planen skal første fase av byggingen være ferdig i 2023.

Illustrasjon: m.herzog / www-visualis-images.com

Vi vil takke Consto Midt-Norge AS og Pure Salmon Kaldnes AS for både oppdraget og godt samarbeid. Vi er stolte over å få bidra med glassfiberløsninger til en spennende bransje i stor vekst.

I KORROSIVE MILJØ ER DET GLASSFIBEREN
SOM VARER

Ta gjerne kontakt og vi hjelper deg å finne de optimale løsningene.

Relaterte innlegg

ION Racing

ION Racing

Studentene i ION Racing returnerer fra Formula Student-konkurransen med glimrende resultater og verdifulle erfaringer. Teamet med ambisiøse og dyktige studenter har sammen designet, utviklet og bygget racerbilen Frøya. Bilen har deltatt i Europas største konkurranse...

Oppdrettsanlegg utvider og satser på glassfiber

Oppdrettsanlegg utvider og satser på glassfiber

Skreddersydde strukturer i glassfiber er designet, fabrikkert og levert til Hofseth Aquas anlegg i Tafjord. Anlegget er bygget ut med ny del for postsmolt, og blir en del av selskapets satsning på ørretproduksjon. Med strukturer i glassfiber vil anlegget være solid...

Plattform til testbasseng hos Universitetet i Stavanger

Plattform til testbasseng hos Universitetet i Stavanger

Strukturer i glassfiber kan tilpasses det meste av bruksområder. Plattform, trapp og rekkverk levert til Universitetet i Stavanger er designet slik at det lett kan demonteres og flyttes – alt etter hva testområdet skal brukes til. Testbassenget på universitetet blir...