Inspeksjon av 20 år gamle glassfiberrør på Jotun FPSO

Glassfiber Produkter utfører rørinspeksjon på produksjonsskipet Jotun FPSO. Skipet har flere rørsystem av glassfiber som ble installert tilbake i 1998 og 1999. Inspeksjonen utføres i samarbeid med Odda Plast AS. Det er spennende å se hvordan glassfiberen har holdt seg etter så lang tid.

«Vi vet at glassfiber er et utmerket materialet til disse rørsystemene. Glassfiber korroderer ikke, noe som inspeksjonen også viser. Materialet gir lang levetid som man kan se på bildene» sier Elling Stangeland, daglig leder i Stangeland Glassfiber Produkter AS.

Glassfiberrørene etter 20 år på Jotun FPSO.

Lang levetid
Valget om å bruke glassfiber var ikke tilfeldig. Glassfiberrør har lav vekt som gjør rørene lette å montere og håndtere. Materialet er også svært allsidig og effektivt. Med glassfiber slipper man korrosjon, og det gir rørsystemene lang levetid.

Stor oppgradering av Jotun
Eierne av skipet, Vår Energi, satser stort på å forlenge levetiden. Jotun FPSO har produsert olje i Nordsjøen i 20 år, og skal fortsette  med arbeid på Balderfeltet etter oppgraderingen. Fornyingsarbeidet foregår hos Rosenberg Worlys verft i Stavanger, og etter planen skal skipet være ferdig i slutten av 2022.

Inspeksjon
Rørsystemene er produsert av Future Pipe Industries og installert på Jotun FPSO i 1998 da skipet ble bygget. Basert på grundig kompetanse og lang erfaring ble Glassfiber Produkter valgt til å utføre inspeksjonsjobben som består av visuell inspeksjon og videoinspeksjon.

«Vi har et godt samarbeid med Rosenberg og utfører en grundig inspeksjon. Vi er svært fornøyde med å se hvor godt glassfiberen har klart seg. Det viser nettopp hvilken kvalitet materialet har» forklarer Stangeland.

Ønsker du produkter av høy kvalitet og med lang levetid? Ta gjerne kontakt med oss!

rør
rør

Her ser man den store kontrasten. Glassfiberrørene har ingen korrosjon.

Andre aktuelle saker

Rekordleveranse til et av verdens største smoltanlegg

Rekordleveranse til et av verdens største smoltanlegg

På en måned har Glassfiber Produkter laget hele 200 meter med gangbroer - noe som må være en ny rekord for bedriften. Gangbroene er leverte til et enormt landsbasert smoltanlegg på Tjuin. «Teamet vårt har gjort en formidabel jobb» forteller prosjektingeniør Ivar André...

Grønn drivhusteknologi utvikles med massive glassfibertanker

Grønn drivhusteknologi utvikles med massive glassfibertanker

Enorme tanker i glassfiber har ankommet Nibios fasiliteter på Særheim. Her skal tankene inngå i testarbeid for å utvikle bærekraftig og klimanøytral teknologi for drivhus. Tankene massive størrelse krevde en omfattende og spennende transport. Massive tanker ...

Urgammel bergkunst langs glassfibersti

Urgammel bergkunst langs glassfibersti

Glassfiber Produkter har sørget for en trygg og levedyktig sti i glassfiber, levert i Vangdal. Stien tar besøkende med ned til forhistorisk kunst hogget inn i bergveggen – Et prosjekt som løfter frem en viktig del av vår historie. Prosjektets mål var å oppgradere den...