Inspeksjon av 20 år gamle glassfiberrør på Jotun FPSO

Glassfiber Produkter utfører rørinspeksjon på produksjonsskipet Jotun FPSO. Skipet har flere rørsystem av glassfiber som ble installert tilbake i 1998 og 1999. Inspeksjonen utføres i samarbeid med Odda Plast AS. Det er spennende å se hvordan glassfiberen har holdt seg etter så lang tid.

«Vi vet at glassfiber er et utmerket materialet til disse rørsystemene. Glassfiber korroderer ikke, noe som inspeksjonen også viser. Materialet gir lang levetid som man kan se på bildene» sier Elling Stangeland, daglig leder i Stangeland Glassfiber Produkter AS.

Glassfiberrørene etter 20 år på Jotun FPSO.

Lang levetid
Valget om å bruke glassfiber var ikke tilfeldig. Glassfiberrør har lav vekt som gjør rørene lette å montere og håndtere. Materialet er også svært allsidig og effektivt. Med glassfiber slipper man korrosjon, og det gir rørsystemene lang levetid.

Stor oppgradering av Jotun
Eierne av skipet, Vår Energi, satser stort på å forlenge levetiden. Jotun FPSO har produsert olje i Nordsjøen i 20 år, og skal fortsette  med arbeid på Balderfeltet etter oppgraderingen. Fornyingsarbeidet foregår hos Rosenberg Worlys verft i Stavanger, og etter planen skal skipet være ferdig i slutten av 2022.

Inspeksjon
Rørsystemene er produsert av Future Pipe Industries og installert på Jotun FPSO i 1998 da skipet ble bygget. Basert på grundig kompetanse og lang erfaring ble Glassfiber Produkter valgt til å utføre inspeksjonsjobben som består av visuell inspeksjon og videoinspeksjon.

«Vi har et godt samarbeid med Rosenberg og utfører en grundig inspeksjon. Vi er svært fornøyde med å se hvor godt glassfiberen har klart seg. Det viser nettopp hvilken kvalitet materialet har» forklarer Stangeland.

Ønsker du produkter av høy kvalitet og med lang levetid? Ta gjerne kontakt med oss!

rør
rør

Her ser man den store kontrasten. Glassfiberrørene har ingen korrosjon.

Andre aktuelle saker

Mer glassfiber til fiskeoppdrett – Steinvik Gruppens nye anlegg

Mer glassfiber til fiskeoppdrett – Steinvik Gruppens nye anlegg

Stadig flere fiskeoppdrettere ser til Glassfiber Produkter når de er på jakt etter solide og korrosjonsfrie produktløsninger. Denne gangen har vi levert gangbaner, trapper og andre produkter til Steinvik Gruppens nye anlegg i Svelgen, Bremanger – et stort landsbasert...

Smoltanlegg utstyrt med glassfiberløsninger

Smoltanlegg utstyrt med glassfiberløsninger

Produktløsninger er levert til Salten Smolts nye smoltanlegg i Breivik. Glassfiber Produkter har bidratt med gangbaner, rekkverk, trapper og stiger til prosjektet. Fuktige og korrosive miljø krever robuste materialer som varer lenge, og valget falt på glassfiber som...

Wellstrong RedBox rørsystem

Wellstrong RedBox rørsystem

Vi tilbyr nå et nytt rørsystem: Wellstrong RedBox, et rørsystem som er svært motstandsdyktig mot korrosjon, har lav vekt og høy varmetoleranse. Rørsystemet  av glassfiber er tilpasninsdyktig, kostnadseffektivt og har flere bruksområder.  Wellstrong RedBox kommer med...