Gammelt ferjeleie blir splitter ny rasteplass

Rasteplassen på Ropeid ble offisielt åpnet 3. juni. Glassfiber Produkter har levert bord, sittebenker, lamper og lykter til prosjektet, produsert med resirkulert glassfiber. 

Mer enn bare en rasteplass
Ved første øyekast blir man raskt fascinert av det unike designet, men rasteplassen har mange andre interessante opplysninger det er verdt å trekke frem. Ropeid var før et ferjeleie som bandt sammen Sand med Ropeid. Nå har ferjen blitt erstattet med ny bro, noe som førte til at stedet ble stående ubrukt og nærmest malplassert i naturen rundt. Der kom ideen om å reparere landskapet og utnytte plassen til noe positivt for reisende. 

Gjenbruk
Sjølinjen rundt det gamle ferjeleiet ble gravd opp og kledd med betongmadrasser. På madrassene finner man bord, sittebenker, lamper og lykter levert av Glassfiber Produkter. Det interessante med møblene er materialet de er laget av, nemlig resirkulert glassfibergranulat fra utrangerte plastbåter. Glassfibergranulatet kommer fra Ecofiber Recycling AS som er et godkjent mottaksanlegg for utrangerte plastbåter. 

Designet er inspirert av skille mellom kultur og natur hvor det kunstige skal imitere naturen og det naturlige imiterer det kunstige. Designet, utført av KAP, er et godt eksempel på nytenkende måte å skape tekstur og landskapstilpasning.

Lampene som lyser i mørket. Foto: BG Suldal AS

«Det å få en Nasjonal turistveg-rasteplass på Ropeid kan påminne oss om historien til stedet. Ikke minst får vi ennå et minnerikt sted å stoppe langs arkitektrunden gjennom Sauda og Suldal» sa Suldal-ordfører Gerd Helen Bø til Din Fritid.

Den store åpningen
3. juni var dagen da Ropeid rasteplass offisielt ble åpnet. Ordførere var på plass og snor ble klippet. Nå kan reisende langs den nasjonale turistveien ta seg en velfortjent rast i flotte omgivelser.

Stolt ordfører klipper snoren under åpningen av rasteplassen.

Glassfiber Produkter er stolte av å være en del av et unikt og nytenkende prosjekt hvor man fokuserer på resirkulering og fornying. Takk til BG Suldal for et spennende oppdrag, og takk til KAP, Siddis Plast AS og Helgevold Gruppen for et godt samarbeid.

Dette prosjektet viser det store spennet i hva glassfiber kan brukes til! Er du interessert i å høre mer om glassfiber? Ta kontakt!

Kontakt oss for et tilbud

Kontakt oss i dag med din forespørsel. Vi hjelper deg finne riktige produkter for dine behov! 

Andre aktuelle saker

Møt vår første lærling

Møt vår første lærling

Vi har fått med oss Vetle (18) på laget, han har startet som lærling hos oss denne uken. Vetle blir den første lærlingen vi har her hos Glassfiber Produkter. Vetle har som mål å ta fagbrevet i produksjonsteknikk. Han har studert teknikk og industriell produksjon ved...

Glassfiberløsninger blir del av gigantisk oppdrettsanlegg

Glassfiberløsninger blir del av gigantisk oppdrettsanlegg

Glassfiber Produkter skal levere gangbaner, trapper, rekkverk, plattformer og leidere til Salmon Evolution, et stort, nytt oppdrettsanlegg på Indre Harøya i Møre og Romsdal. Salmon Evolution blir et av de største landbaserte oppdrettsanleggene i Europa, og Glassfiber...

Jernaldergården

Jernaldergården

Jernaldergården på Ullandhaug er et spennende og lærerikt sted å besøke. Gården er en rekonstruksjon fra folkevandringstiden (ca 350 – 550 e.kr). Glassfiber Produkter har levert 135 meter med gitterrister til gården. En sti av glassfiberMellom byggene finner man...